Ulkoilun asemaa vahvistettava kunnissa
 Suomen Latu tiedottaa

Ulkoilufoorumi julkaisi syyskokouksensa yhteydessä kuntavaalitavoitteensa. Kunnissa tulisi tiedostaa, että ulkoilun mahdollisuuksien lisääminen on edullisin ja helpoin tapa tukea asukkaiden hyvinvointia.

”Hyviin ulkoilupaikkoihin panostaminen on kunnalle kannattavaa, koska ulkoilupaikat ovat usein edullisia ylläpitää ja ne ovat tasa-arvoisesti kaikkien käytössä. Ulkoilu mahdollistaa sosiaalisten terveyserojen tasaamisen”, Ulkoilufoorumin puheenjohtaja ja Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson sanoo.

Lähivihreä eli arkiympäristössä lähellä olevat metsät ja puistot parantavat asukkaiden hyvinvointia. Taajamien kaavoituksessa onkin tärkeää säilyttää lähimetsät koulujen, päiväkotien ja asuinalueiden vieressä. Kaikilla tulisi olla helppo pääsy metsään. Aidossa metsäluonnossa samoilu elvyttää tehokkaasti ja on hyvää vastapainoa sisällä istumiselle.

 

Ulkoilufoorumi on ulkoilua edistävien kansalaisjärjestöjen ja asiantuntijaorganisaatioiden yhteinen ajankohtaisfoorumi. Tarkemmat ulkoilun kuntavaalitavoitteet ja lisätiedot Ulkoilufoorumista löydät täältä.

www.suomenlatu.fi/ulkoilufoorumi

Lisätietoja:
Eki Karlsson, Ulkoilufoorumin puheenjohtaja, Suomen Latu ry, puh. 044 328 3286, eki.karlsson@suomenlatu.fi
 

 

Tulevia tapahtumia

Juoksulenkit jatkuvat läpi vuoden tiistaisin kello 19.00. Kokoontumispaikka vaihtelee. Tule mukaan. Tied. Saara 040 512 1706.

Ti 13.2.    Kokoperheen Laskiaispulkkamäki Keinukalliolla kello 18.00
Ota pulkka ja iloinen mieli mukaan ja tule laskemaan liukasta laskiaista. Mahdollisuus makkaranpaistoon, voit myös kokeilla lumikenkiä. Tiedustelut Arja 040-8291276.

La 17.2.   Ulkona kuin lumiukko (Suomen Ladun teemapäivä)
Suomen Ladun 80-vuotispäivän kunniaksi tehdään lumiukkoja. Tule rakentamaan oma lumiukkosi, iso tai pieni kaikki käy. Kokoontuminen Paasikiven patsaan luona kirjaston vieressä kello 12.00.
Rakentaminen tapahtuu kirjaston viereisellä vesialtaalla. Rakentamisen lomassa tarjoamme lämmintä mehua. Lumiukkoja voi tehdä myös muotilla, meiltä löytyy muotti, ota mukaan veistotyökalu (voi olla vaikka vanha voi veitsi tai muu sen tapainen). Tied. Arja 040-8291276.

La 3.3.    Kuutamo lumikenkäretki kello 18.00
Ilmoittautumiset Artolle 24.2. mennessä. Puh. 044-5822274. Lumikenkävuokra jäseniltä 5 € ja ei jäseniltä 10 €. Lumikenkiä on rajallinen määrä, joten ilmoittaudu ajoissa. Ota omat sauvat mukaan, jos haluat käyttää sauvoja. Kokoontumispaikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

To 15.3    Sauvakävelylenkki Lähtö kello 18.00.
Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tied. Sanna 050-460 3814.

 

 

 

 


Mahdollisuus tutustua kyykkään

Keravan Ladun jäsenet ovat tervetulleita Keravan kyykkäkerhon harjoituksiin, jotka tapahtuvat  keskustan koulun pallokentällä maanantaisin jo klo 16 alkaen (myöhemminkin saa tulla; päättyy noin klo 18:30 mennessä). Lisätietoja:

Tenho Tynkkynen

0400760490

Ohjausta ja välineitä on tarjolla.

Facebook

Keravan Latu on myös Facebookissa:

https://www.facebook.com/keravanlatu

 

 

Teijon kansallispuisto. Kuva Harri Vennola www.luontoon.fi/Teijo