Ulkoilun asemaa vahvistettava kunnissa
 Suomen Latu tiedottaa

Ulkoilufoorumi julkaisi syyskokouksensa yhteydessä kuntavaalitavoitteensa. Kunnissa tulisi tiedostaa, että ulkoilun mahdollisuuksien lisääminen on edullisin ja helpoin tapa tukea asukkaiden hyvinvointia.

”Hyviin ulkoilupaikkoihin panostaminen on kunnalle kannattavaa, koska ulkoilupaikat ovat usein edullisia ylläpitää ja ne ovat tasa-arvoisesti kaikkien käytössä. Ulkoilu mahdollistaa sosiaalisten terveyserojen tasaamisen”, Ulkoilufoorumin puheenjohtaja ja Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson sanoo.

Lähivihreä eli arkiympäristössä lähellä olevat metsät ja puistot parantavat asukkaiden hyvinvointia. Taajamien kaavoituksessa onkin tärkeää säilyttää lähimetsät koulujen, päiväkotien ja asuinalueiden vieressä. Kaikilla tulisi olla helppo pääsy metsään. Aidossa metsäluonnossa samoilu elvyttää tehokkaasti ja on hyvää vastapainoa sisällä istumiselle.

 

Ulkoilufoorumi on ulkoilua edistävien kansalaisjärjestöjen ja asiantuntijaorganisaatioiden yhteinen ajankohtaisfoorumi. Tarkemmat ulkoilun kuntavaalitavoitteet ja lisätiedot Ulkoilufoorumista löydät täältä.

www.suomenlatu.fi/ulkoilufoorumi

Lisätietoja:
Eki Karlsson, Ulkoilufoorumin puheenjohtaja, Suomen Latu ry, puh. 044 328 3286, eki.karlsson@suomenlatu.fi
 

 

Tulevia tapahtumia

Juoksulenkit jatkuvat läpi vuoden tiistaisin kello 19.00. Kokoontumispaikka vaihtelee. Tule mukaan. Tied. Saara 040 512 1706.
Seuraa Polkujuoksulenkkejä Facebook-sivultamme.

La 29.9.   Sieniretki
Kokoontuminen kello 9.00 Veturiparkissa, josta kimppakyydein metsään. Mukaan eväät ja säänmukainen varustus. Retken kesto lienee noin 4 tuntia. Makkaranpaistomahdollisuus pyritään järjestämään. Tied. Reiska 040-500 3907.

La 13.10. Karpaloretki.
Lähtö kello 9.00 Veturiparkista kimppakyydein. Mukaan eväät ja säänmukainen varustus. Retken kestoksi arvioidaan noin 4 tuntia. Jalkaisin joudutaan taivaltamaan noin 1,5 km ja takaisin. Alueella ei ole nuotiopaikkoja. Tied. Reiska 040-500 3907.

To 25.10. Jännittävä taskulamppuretki lapsille ja lapsenmielisille Keinukalliossa. Tavataan kahvion edessä kello 18.00. Ota mukaan taskulamppu ja nuotioeväät sekä sään mukainen varustus. Tied. Tarja 0400 460 448.

Ti 13.11.  Keravan Ladun syyskokous kello 18.30. Paikka: Keravan Yrittäjien toimisto, Jäspilänkatu 28 A, 04250 Kerava. Jokaiselle osallistujalle tarjoamme pullakahvit ja putkihuivin.


Mahdollisuus tutustua kyykkään

Keravan Ladun jäsenet ovat tervetulleita Keravan kyykkäkerhon harjoituksiin, jotka tapahtuvat  keskustan koulun pallokentällä maanantaisin jo klo 16 alkaen (myöhemminkin saa tulla; päättyy noin klo 18:30 mennessä). Lisätietoja:

Tenho Tynkkynen

0400760490

Ohjausta ja välineitä on tarjolla.

Facebook

Keravan Latu on myös Facebookissa:

https://www.facebook.com/keravanlatu

 

 

Teijon kansallispuisto. Kuva Harri Vennola www.luontoon.fi/Teijo

Tietosuojakäytäntö